vineri, 11 noiembrie 2011

Din nou, conferinţa "Ai copil. Învaţă să fii părinte"

Despre ediţia 1 a Conferinţei "Ai copil. Învaţă să fii părinte" am vorbit aici. A fost o experienţă foarte interesantă, care mi-a folosit şi din ale cărei informaţii am folosit în comunicare nu doar cu fetele, ci şi cu ceilalţi. Aşa încât, voi merge şi în ediţia a 2-a.

Temele abordate acum vor fi:

Sa ne ascultam, pe noi insine si copiii… dincolo de a ne auzi! - speaker: Cristina Neguţ

Neurobiologia interpersonala - efectele vietii parintilor in modelarea vietii copiilor - speaker: diac. Sorin Mihalache

Alimentatia Conventionala Vs. Alimentatia Bio - speaker: dr. Pavel Chirilă

Educatie fara pedepse si fara recompense - speaker: Monica ReuCÂND?


În Bucureşti, Aula ASE, pe 19 Noiembrie ora 10:00
şi
În Iaşi, Teatrul Luceafarul, pe 26 Noiembrie la ora 10:00.

Vino sa petrecem impreuna o zi, de la 10:00 la 18:00, cu specialisti si cu alti parinti care vor cu adevarat ce-i mai bun pentru copilul lor.
Informaţii complete aici

Temeleabordate

Programului propune o abordare integrata a problemelor in Relatia Parinte-Copil. De aceea, fiecare tema va aborda cu prioritate una din cele trei dimensiuni IQ, EQ si SQ integrandu-le insa pe toate.
Noi credem ca numai aceasta abordare integrata a Relatiei Parinte- Copil ofera solutii viabile in realitatea secolului 21.


dincolodeaneauzi!

Speaker:
Cristina Negut
La final vei:
Ne place cand vedem copiii cu"minti" si mai ales ascultatori. Stim ca la conferinta de primavara te-ai gandit ce presupune a fi un parinte cu"minte". Acum iti propunem sa descoperim ce presupune sa fim parinti ascultatori. Ingrediente de baza: creativitate si asumare.Descoperi ca ai pricepere de a asculta nu doar cu urechile :).
Patrunde in cele trei registre ale ascultarii si vei incepe sa le identifici mai atent, reusind ca formulezi mesajele tale autentice si asertive deopotriva.

AlimentatiaConventionalavsAlimentatiaBio.

Speaker:
Dr. Pavel Chirila
La final vei:
Va invitam sa facem impreuna o incursiune in compararea celor doua tipuri de alimentatie accesibile noua astazi: Alimentatia conventionala vs. Alimentatia BioAfla care sunt dezavantajele alimentaţiei convenţionale;
Afla care sunt avantajele alimentaţiei bio;
Şti care sunt bolile induse de rafinarea şi poluarea alimentelor convenţionale;
Cunoaste valoarea profilactică şi terapeutică a alimentelor bio.

Neurobiologiainterpersonala-
efectelevietiiparintilorinmodelareavietiicopiilor.

Speaker:
Sorin Mihalache
La final vei:
Educaţia copilului începe cu transformarea noastră!Afla cât de critic este comportamentul tău ca parinte în formarea copiilor tăi;
Şti care sunt posibilele atitudini şi comportamente care pot influenţa decisiv starea şi dispoziţia copilului tău şi disponibilitatea lui de a învăţa lucruri noi;

Educatiefarapedepsesifararecompense

Speaker:
Monica Reu
La final vei:
"Ca urmare a faptului ca a luat un 4 la matematica, Andrei nu mai are voie sa iasa o saptamâna afara.” “Pentru coronita pe care a primit-o la finele clasei a III-a, Dorina a primit o pisicuta.”"
Pedepsele si recompensele par a fi instrumente de baza în arsenalul multor parinti, bunici, cadre didactice. Dar care este lectia pe care o primesc de fapt copiii pedepsiti sau recompensati?
Putea să afli raspunsul şi să descoperi alternativele educaţionale ale pedepselor şi recompenselor oferite de Comunicarea Non Violenţa

2 comentarii:

 1. Am auzit si eu reclama la radio si mi se pare un eveniment foarte interesant.
  Noi suntem cam departe, din pacate.
  COnferinta Monicai Reu ni se pare cea mai ispititoaare dintre toate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Of, eu iar sunt dezamagita... le-am sugerat sa organizeze si in Constanta, le-am sugerat Fundatia Sf. Brancoveni ca si partener, n-am primit niciun raspuns. Nici macar un mesaj cu "ne pare rau, nu se poate".
  Mi-e greu sa ajung la Bucuresti, la Iasi, cu atat mai putin.
  Asta e, voi urmari postarile tale cu impresii de la eveniment!

  RăspundețiȘtergere