vineri, 12 septembrie 2008

Din nou la scoala...

Desi pana la urma nu au lucrat mai nimic in vacanta ca am fost foarte incarcati de alte activitati (bine, au citit, dar lectura nu o pun la "lucru"), saptamana aceasta m-am ocupat de fete sa le "introduc" in problemele de mate. Parte sa vad ce-si mai aduc aminte, parte sa le reactualizez cunostintele. Un fel de evaluare inaintea evaluarii de la scoala.
In anul care a trecut, la matematica au pus accent pe ordinea efectuarii operatiilor, aflarea termenului necunoscut si probleme realizate prin metoda grafica.
Le-am pus mai intai sa "treaca" prin caietele de anul trecut. Sa citeasca lectiile, sa citeasca problemele si exercitiile, pentru a vedea cum au fost rezolvate.
Problemele rezolvate prin metoda grafica reprezinta de cele mai multe ori spaima parintilor; imi aduc aminte inclusiv de "problemele" parintilor mei cand imi ziceau ca ei stiu sa ajunga la rezultat, dar nu stiu cum sa-mi explice mie sa inteleg. Acum fac parte dintre parintii care stiu sa rezolve folosind aceste metode, si mai ales sa le explic si copiilor sa o faca.
Dupa trei zile de lucrat - adica maximum 2 ore zilnic, acum rezolva toate tipurile de probleme si exercitii de care am scris mai sus intr-un mod corect. Ceea ce inseamna ca vor intra usor din nou in programul scolar. Si, ce ma bucura mai tare, sunt relaxate rezolvandu-le, ceea ce arata ca stapanesc destul de bine algoritmii.
S-ar zice ca suntem pregatite de scoala din punctul asta de vedere.

Am terminat azi si ultimele cumparaturi, luni dimineata vom avea de luat doar florile.

Cu bucurie,
Cristina

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...