Terapie pentru suflet

ARTICOLE CRISTINA STURZU

Psih. Dana Alecu
 "Şi din punctul de vedere al vieţii sociale, şi din cel al vieţii duhovniceşti, căsătoria este privită în acelaşi timp ca un punct de plecare şi ca o cale. În filmele artistice romantice difuzate pe scară largă atât la televiziune, cât şi pe marile ecrane, imaginea idilică şi totodată idealizată a relaţiei de cuplu este marcată de obicei la final prin căsătoria celor doi. Fără să se facă vreo referire la ceea ce urmează după. " (mai mult...)
"În evoluţia unei persoane, adolescenţa este o etapă importantă, frumoasă, dar - în aceeaşi măsură - dificilă, problematică. Ea reprezintă trecerea între copilărie şi maturitate, motiv pentru care este marcată şi de tensiuni, de oscilaţii pentru definirea propriei identităţi."
(mai mult...)

MAI MULTE ARTICOLE SCRISE DE PSIH. DANA ALECU

Dr. Andreea Hefco

"Când sufletul ne doare, şi trupul ajunge să sufere. Ne facem analize, căutăm medicamente care blochează doar efectele, uitând să mergem mai departe, spre cauza directă a suferinţelor noastre." (mai mult...)

 "Cel mai adesea ne luptăm încercând să mascăm şi să transformăm defectele noastre în calităţi uşor de purtat şi de arătat în lume. Pornind de la un cuvânt de învăţătură al Arhimandritului Simeon Kraiopoulos, care spunea, în cartea "Sufletul meu, Temniţa mea", că "omul trebuie să se bucure de defectele lui şi să-I mulţumească lui Dumnezeu, pentru că acestea sunt margăritarele pe care le deţine", acest articol doreşte să fie un posibil îndemn către o altă abordare a defectelor personale. " (mai mult...)

MAI MULTE ARTICOLE SCRISE DE DR. ANDREEA HEFCO


Psih. Irina Rusu

"Cât de bucuroşi suntem când copilul spune pentru prima oară "mama"! Dar dacă primele cuvinte le articulăm spontan, nu acelaşi lucru putem să-l spunem despre limbaj.(mai mult...)"...
"Deşi este o decizie extrem de dureroasă, mai ales în cazul familiilor în care există şi copii, divorţul e o cale pe care o iau, conform statisticilor, din ce în ce mai multe familii. Noul statut, de persoană singură ori, mai ales, cu unul sau mai mulţi copii, poate însemna, eventual, o rezolvare a unor probleme avute în căsnicie, dar aduce cu sine, întotdeauna, o altă serie de dificultăţi." (mai mult...)

"Părinţii voştri v-au impus multe restricţii? Sau aţi hotărât voi înşivă în ceea ce vă privea? V-au iubit şi v-au sprijinit? Sau, din când în când, simţeaţi că nimănui nu-i pasă de voi? Felul în care v-au tratat părinţii a influenţat trăsăturile voastre de caracter." (mai mult...)