sâmbătă, 28 martie 2020

{Jurnal de recunoștință - Ziua 1/90}: Jertfa laudei

În această perioadă de stat acasă, de pandemie și de constrângeri poate fi mai greu cu recunoștința. Dar, cu atât mai mult, aceste momente sunt o invitație la a face „jertfa laudei”.
De aceea, începând de azi redeschid „Luna recunoștinței” pentru trei luni.
Am mai făcut acest proces, chiar pe blogul acesta, în 2015 aici și mai multe despre recunoștință aici
Pe scurt, invitația e să ne gândim zilnic, timp de trei luni, la trei motive pentru care suntem recunoscători în ziua respectivă (și să notăm în jurnal; poate fi și online, dacă vreți să călătoriți cu mine).



Ca tehnică, folosim din nou foaia de hârtie care să ne aducă aminte de perioada de desfășurare a exercițiului (ca să vedeți culmea statorniciei, eu încă mai am acea bucată plastifiată, pe care o voi refolosi!). Perioada propusă acum e 28 martie 2020 - 28 iunie 2020. În fiecare seară sau dimineață vom nota în jurnal trei motive de recunoștință pentru ziua care a trecut sau ziua care începe.

Bineînțeles, din nou, m-aș bucura să știu că sunteți și alții care călătoriți cu mine pe drumul acesta al recunoștinței.


Pentru ziua 1 de recunoștință, în primul rând mulțumesc pentru soțul meu: astăzi se împlinesc 23 de ani de când ne-am cunoscut. Mulți, puțini? O viață! O viață pentru care mulțumesc!
Apoi, mulțumesc pentru oamenii frumoși pe care îi cunosc, pe care am avut bucuria să-i întâlnesc.
Și mulțumesc pentru slujba de azi-noapte de la Sihăstria Putnei - minunată!



Voi pentru ce mulțumiți?

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...