marți, 13 mai 2008

Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (4)*


In fiecare zi avem oportunitati incredibile de a influenta generatiile urmatoare prin munca noastra ca mame. Putem profita din plin de aceste oportunitati creand un mediu sigur pentru familiile noastre. Iata cum:
Sa facem din casa un muzeu.
  • Sa ne amintim intotdeauna cu recunostinta de ajutorul primit de la Dumnezeu din diferite situatii, in viata de familie si de mostenirea pe care o avem ca familie.
  • Sa pastram la loc de cinste lucruri care ne amintesc de raspunsul la rugaciunile noastre.
  • Sa le povestim in familie, sa le consemnam in scris, sa alcatuim albume de fotografii, inregistrari video si audio.
Sa facem din casa noastra un loc de joaca.
  • Sa organizam momente de distractie in familie.
  • Sa radem des; sa jucam jocuri de societate in casa, ori fotbal in curte.
  • Sa organizam picnicuri in curte, ori sa coacem prajituri.
  • Sa facem calatorii in familie.
  • Sa nu ne facem griji pentru dezordinea care se face atunci cand ne distram. Pentru un moment de distractie merita un moment de curatenie. 


Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (4)


    *Articolul este o traducere a celui scris de Whitney Hopler, scriitor colaborator la Crosswalk.com, care poate fi gasit aici.


    Albinuta III


    Piesa de rezistenta a fost albinuta din fir; e drept ca a fost mai dificil de realizat si a necesitat mai multa rabdare din partea fetelor, dar rezultatul a fost pe masura
    Una s-a ocupat de corp


    Cealalta de capIar rezultatul final e acesta :)

    Albinuta II


    Dupa cum le-am promis fetelor, am lucrat astazi la albinute.
    Si pentru ca a fost asa frumos afara, ne-am luat toate lucrurile si am trecut sa facem albinutele in natura.
    Albinuta din revista Pipo a fost floare la ureche; ca de obicei, cea mica a fost decupatorul-sef. mai greu a fost la lipit, au ajutat-o cele mariIn final, arata cam asa:

    Albinuta



    Le-am promis fetelor inca de martea trecuta ca astazi vom face albinuta din revista Pipo; mai intai merg sa cumpar materiale: hartie creponata, ca nu am.
    Si pentru ca e prea usor pentru cele mari, iata ca am gasit aici si o albinuta cu un grad de dificultate mai crescut; sa vad daca si de aceasta data ne va iesi.

    Unde se duc fustele?



    Saptamana trecuta - sambata - am hotarat ca de acum e cald, sa incep sa le trimit pe fete in fustite la scoala - prea merg numai in blugi toata ziua, parca nu ar avea cu ce sa se imbrace; e drept ca si mie imi e mult mai comod sa arunc o pereche de blugi pe mine si sa ies repede din casa decat sa ma aranjez cu fusta; - dar am hotarat: de luni ne imbracam toate in fuste!
    Ieri au avut educatie fizica, au mers in trening. Aseara insa, cand si-au pregatit hainele, le-am zis sa scoata fustitele ca gata, in fusta!
    Cu chiu, cu vai, au reusit - mai intai m-au testat tot cu pantalonii, ca le e frig, ca toate cologele vin in pantaloni, ca nu stiu mai ce, dar m-am tinut tare: sa vedem ce se va intampla daca mergeti in fusta!
    Si eu m-am imbracat cu fusta si am iesit ca niste femei din casa.
    De obicei nu ma uit la oameni sa vad cu ce sunt imbracati; doar daca "imi sare in ochi" ceva deosebit. Azi dimineata insa am zis sa numar cate femei cu fusta vad in decurs de 1/2 h, cat imi ia distribuitul copiilor la institutii :)
    Am vazut:
    • nicio eleva;
    • 1 tanara cu colanti si ceva ce nu stiu daca era rochie sau bluza, tinea pana exact sub fund;
    • 2 femei (bunici de prescolari, deci in jur de 40-50 ani);
    • 3 batrane de la tara;

    Deci, si cu mine 7 femei imbracate in fusta; pacat ca nu am avut inspiratia sa numar toate femeile pe care le-am vazut, sa vad si un procent; erau insa destule. A, nu le-am numarat pe fete: 10 am fost deci, de toate.
    ***
    Mergand spre casa, ma intrebam: oare ce le spun eu fetelor, sa se imbrace in fusta, nu e ceva depasit, nu vom intra oare intr-o epoca in care fustele vor deveni obiect de promenada si coctail? Sau, ce e mai bine, fusta pana sub fund, ori pantaloni?
    Sotul meu m-a asigurat ca nu, ca e o perioada, ca moda revine... Asa o fi.
    Dimineata le-am zis la fete ca pot sa si initiatieze obiceiuri vestimentare, nu numai numai sa se conformeze cu "ce poarta colegele".
    Astept sa vina acasa cu impresii.

    Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

    Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...