sâmbătă, 3 mai 2008

Noi cream ambianta

In fiecare zi avem oportunitati incredibile de a influenta generatiile urmatoare prin munca noastra ca mame. Putem profita din plin de aceste oportunitati cre=nd un mediu sigur pentru familiile noastre. Iata cum:
Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (1)*
In primul r=nd, trebuie sa facem din casa noastra o casa sigura. Sa cream un mediu sigur, in care membrii familiei pot sa-si impartaseasca liber sentimentele si g=ndurile. Sa ii invatam pe copii sa respecte opiniile celor din jur, individualitatea, proprietatea si intimitatea lor. Sa le atragem atentia atunci c=nd sunt nerespectuosi. Sa practicam milostenia si iertarea in casa in mod obisnuit. Sa ii ascultam activ pe toti membrii familiei, fiind atenti atunci c=nd ne vorbesc. Sa organizam astfel timpul copiilor nostri, inc=t sa aiba timp suficient pentru joaca si pentru folosirea imaginatiei, ca si pentru somn. Sa ii ajutam pe copii sa isi construiasca o o relatie foarte puternica intre ei, invat=ndu-i sa rezolve conflictele care apar intr-o maniera “win-win”. Sa petrecem suficient timp cu fiecare, oferindu-le suport individualizat dupa necesitatile fiecaruia. Sa-i incurajam pe membrii familiei sa isi asume riscuri si sa invete din propriile greseli si din greselile altora.
Casa noastra trebuie sa fie un loc de relaxare si odihna. Sa invatam sa ne incetinim ritmul vietii pentru a le oferi copiilor timp suficient pentru a trai sanatos si echilibrat – spiritual, fizic, mental si emotional. Pentru aceasta, trebuie sa le alegem cu grija activitatile, permit=ndu-le sa-si exploreze si sa-si manifeste interesele si talentele fara a-i incarca sau a-i stresa, pe ei sau intreaga familie. De asemenea, sa ne asiguram ca au suficient de mult timp neplanificat, pe care sa-l petreaca cu Dumnezeu, cu prietenii sau singuri. Sa ii ajutam sa primeasca odihna, activitatea fizica si alimentatia de care are nevoie organismul lor. C=t de des posibil, sa m=ncam impreuna in familie, iar masa sa fie pregatita impreuna, la fel ca si curatenia de dupa masa. Sa cream o atmosfera de buna-dispozitie in timp ce m=ncam. Incercati sa planificati o seara de distractie in familie o data pe saptam=na si o vacanta in familie vara.
Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (1)*
*Articolul este o traducere a celui scris de Whitney Hopler, scriitor colaborator la Crosswalk.com, care poate fi gasit aici.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu