De asemenea, cand ai copii, niciodata nu poti spune ca ai prea multa imaginatie, caci ei sunt mereu in cautare de nou, iar daca vrei sa-i orientezi intr-o directie, trebuie sa dai dovada de toata diplomatia din lume.
----------------/-----------------------------
pentru ca fetele mele au crescut si pot fi "mai" autonome din acest punct de vedere;------------/--/--------------------------
pentru ca sunt la varsta la care le place sa lege "fratii", sa aiba secrete si sa-si poarte singure de grija;
pornind de la sugestii gasite la FlyLady;
Am alcatuit un "Jurnal secret al elevului perfect", care cuprinde sugestii de sistematizare a timpului pentru a-ti mai si placea sa traiesti si sa te distrezi, nu doar munca (imi aduc aminte ca cea mai mare asteptare a mea fata de scoala a fost ca sa se termine).
Aceste sugestii sunt facute intr-un mod apropiat copiilor (de aceea le-am semnat cu numele unei persoane fata de care au sentimente detasate de prietenie, sa nu fie "vocea mamei", care vesnic face observatii). I-am dat forma secretului, pentru ca, desi le place ideea de a avea secrete, am observat ca nu prea au.
Iata doar o mostra de aplicare a zonelor la varsta lor. Caietul cuprinde 10 pagini, in care sunt scrise: o scrisoare de introducere, de la nana lor, lista cu materiale necesare pentru realizarea acestui "jurnal", startul, rutinele (seara, dimineata, pranz), planificarea saptamanala a activitatilor scolare - teme, proiecte, lecturi, studiu pian, o scrisorica despre cum sa ordoneze camera, precum si lista zonelor.
Jurnalul este deschis, fiind doar un punct de plecare, pe care ele vor trebui sa-l completeze si sa-l urmareasca in realizare. este un fel de "voce a mea" inregistrata pe hartie.
Eu am mai folosit astfel de rutine, dupa cum aratam aici care "m-au inlocuit" cu succes. In perioada vacantei, recunosc, nu am exagerat cu ordinea, am fost si mult pe fuga, dar acum, e momentul sa pornim din nou la drum.