luni, 19 mai 2008

Apel umanitar pentru China

Distanta dintre China si Romania este de 7075 kilometri. La ei e deja marti. Inca o zi de la devastatorul cutremur din 12 mai. Si totusi, suntem datori cu ajutorarea lor, caci in fata lui Dumnezeu ei sunt tot aproapele nostru, chiar daca la 7000 km distanta. Daca din propriile motive nu putem ajuta pe cineva din China, e momentul sa ne gandim la cineva de langa noi care poate are nevoie; sa dam astfel slava lui Dumnezeu ca ne pazeste de astfel de tragedii, nu pentru virtutile noastre, ci din nesfarsita mila.
***
Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă în beneficiul victimelor cutremurului devastator din China, în prezenţa Ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, Liu Zengwen.
In data de 12 mai a.c., cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in sud-vestul Chinei:

- peste 28.881 de persoane decedate
- mai mult de 198 346 de persoane ranite
- 4,8 milioane de persoane au fost deplasate intern
- 15,61 milioane de case au fost avariate
- 3,13 milioane de case au fost distruse

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat un Apel International de Urgenta.

Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni este de 12.431.215 euro.

Despre marsul pentru o familie normala

Am gasit pe mediafax cateva secvente de la marsul pentru o familie normala initiat de cateva organizatii civice.
"Aproximativ 200 de oameni au participat, luni, la marşul pentru normalitate de circa două ore, pe traseul Dealul Mitropoliei, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii şi înapoi pe Dealul Mitropoliei, care s-a încheiat fără incidente. Marşul pentru normalitate şi familie a fost organizat în prima zi a evenimentului GayFest din România.

Participanţii la marş au purtat costume tradiţionale româneşti, banderole tricolore, icoane, steaguri şi cruci. Aceştia au avut şi pancarte cu inscripţii de genul: „Pentru o familie normală spune NU sodomiei!”, „Copiii noştri de mâna cui?” sau "România nu e Sodoma".

La manifestare a participat şi un cor format din 12 preoţi care a cântat imnuri şi cântece bisericeşti.

Participanţii la marş au avut o oprire în faţa Bisericii Colţea, unde au asistat la ritualul unei rugăciuni ţinute de preoţii participanţi, dar şi lângă Biserica Kretzulescu pentru a oficia o rugăciune.

Unul dintre manifestanţi, părintele părintele paroh Constantin Stroilescu, de la parohia Berivoieşti, din oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa, a declarat pentru MEDIAFAX că este prezent la acest marş pentru susţinerea normalităţii în familie, pentru un viitor normal, aşa cum îl înţelege Biserica Creştin Ortodoxă, şi nu în ultimul rând pentru mântuirea celor care se declară homosexuali.

„Este o pledoarie pentru o familie normală, pentru o căsătorie normală între bărbat şi femeie, în sensul în care şi biserica creştină defineşte acest lucru. Biserica îi primeşte spre mântuire prin sfânta taină a spovedaniei. Important este să vină către Biserică”, a arătat părintele Stroilescu.

Potrivit Poliţiei Capitalei, manifestaţia a fost supravegheată de 110 poliţişti, din care 40 de la ordine publică, 20 de la Serviciul Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, zece de la Poliţia Metrou şi 40 de agenţi de circulaţie. Pe parcursul manifestării nu au fost înregistrate incidente."

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...