duminică, 4 mai 2008

Multumesc, Cami

Viata m-a adus intr-un moment de rascruce. Dumnezeu mi-a aratat ca este cu mine, cand, cu lacrimi, nestiind ce sa mai spun, am gasit aceasta rugaciune.
Multumesc, Cami
"Da, Iisuse, am nevoie numai de Tine, fiindcă numai Ţie Ţi s-a dat toată puterea în cer şi pe pământ. Am nevoie numai de Tine, pentru că numai Tu, Iisuse dulce, Ţi-ai arătat nemărginita-Ţi iubire pentru mine, vărsându-Ţi până şi ultima picătură de sânge pentru mântuirea mea. Am nevoie, iarăşi, numai de Tine, căci numai cu Atotputernicia Ta mai pot fi scos din noua prăpastia în care am căzut şi numai cu dragostea Ta fără seamăn Te mai poţi apropia de un ticălos şi de un mincinos ca mine. Părăsit de toţi, ca şi întâia oară, mi se pare că - în starea în care mă aflu acum - Măicuţa Ta nu mai este şi Măicuţa mea, pentru că Ea este nevinovată, iar eu sunt vinovat de moarte. Ea este precum crinul de frumoasă şi binevoitoare, iar eu sunt ca un câine împuţit şi urât."

Cine nu s-a indoit vreodata?

Astazi este "Duminica Tomei"

Am gasit aici, un comentariu de-al Parintelui Gordon referitor la indoiala Sf. Apostol Toma.

„Cazul“ Apostolului Toma ne reţine atenţia în special pentru faptul că simţim o puternică asemănare între îndoiala lui şi îndoielile noastre, între frământările lui şi frământările noastre. Chiar dacă fizic ne despart aproape douăzeci de veacuri, simţim că Toma se identifică cu noi, acum şi aici. Căci cine dintre noi ar putea susţine că nu s-a îndoit sau nu se îndoieşte în problemele de credinţă? Nu suntem noi nişte căutători în permanenţă ai adevărului? Nu tânjim noi după dobândirea certitudinii în Înviere? Căci Toma toacmai această certitudine voia s-o aibă.

Recunoscându-ne propriile îndoieli, îl vom înţelege mai bine pe Toma şi ne vom da seama că, după ce ucenicise trei ani lângă un Învăţător fascinant prin vorbe şi fapte, însoţite chiar de învieri din morţi, în ziua în care L-a văzut murind, ceva s-a prăbuşit în sufletul său. Nu sunt excluse chiar clipe de deznădejde, în care va fi rostit, poate, pentru sine: „Mai bine aş fi rămas un pescar liniştit, în Galileea mea natală!“ De aceea, la vestea năpraznică dată de confraţi „L-am văzut pe Domnul!“, Toma va avea o reacţie întru totul omenească, rostind în sinea sa: „Nu se poate! Nu-mi vine să cred! Este prea mare şi îmbucurătoare vestea!“. Apoi, cu glas tare: „Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor...“ şi celelalte.

Nu reacţionăm şi noi aşa în împrejurări similare? Când cineva ne aduce o veste ieşită din comun, de bucurie sau de întristare, exclamăm şi noi, până să ne dumirim: „Nu se poate! Nu-i adevărat! Nu pot să cred!“ Apoi, în faţa evidenţelor, dacă vestea este de bucurie, îl îmbrăţişăm pe aducător, bâlbâind mulţumiri, amestecate, uneori, cu lacrimi de fericire; sau, dacă vestea este tristă, şoptim resemnaţi: „Aşa a fost să fie, aşa a vrut Domnul. Iartă-mă că nu pot să cred ce s-a întâmplat...“ Astfel, amintindu-ne de propriile noastre experienţe, înţelegem mai bine reacţia emoţionantă a lui Toma: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!“

Asteapta-te la ce e mai bun... (3)

Nu faceti treburi in locul copiilor vostri. Autoarea articolului ne indeamna sa nu implinim noi sarcinile de care sunt responsabili copiii nostri. Acele sarcini trebuie lasate nerealizate pana cand le vor duce ei la capat. Spre exemplu, daca baiatul sau fetita este responsabila cu a-si pune hainele murdare in cosul de rufe si nu le-a pus, nu va avea haine curate la scoala. Mama nu e responsabila sa caute hainele murdare prin casa, asa incat copilul le va purta pe cele murdare, pana isi va indeplini sarcina cum trebuie. (Pentru varste mai mari, copiii trebuie sa-si puna ei insisi lucrurile la spalat, cu atat mai mult cu cat suntem in epoca masinilor automate, iar "a spala haine" nu mai presupune o arta)
Orice activitate trebuie terminata inainte de a incepe alta. Daca nu au indeplinit sarcina la care erau solicitati, trebuie insistat pana o termina cum trebuie inainte de a trece la o activitate preferata. Spre exemplu, daca fata noastra nu si-a facut inca temele, nu va avea voie sa iasa la joaca sau sa invite o prietena.
Porniti cu finalitatea in minte. Trebuie sa ne gandim si sa ne rugam asupra a ce vrem sa devina copilul nostru peste cativa ani, cand va creste. Ce trasaturi de caracter sunt importante? De ce? Ce pasi putem face acum pentru a pune o baza spre cum vrem sa fie in viitor, spre calitatile pe care vrem sa le dobandeasca?

Asteapta-te la ce e mai bun... (1)

Asteapta-te la ce e mai bun... (2)


Asteapta-te la ce e mai bun... (3)

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...