marți, 29 aprilie 2008

Asteapta-te la ce e mai bun... (1)

... de la copiii tai
Iata cum poate fi schimbat un comportament nepotrivit al copiilor tai in doar cateva zile:
Vezi ce trebuie schimbat. Analizeaza ce se intampla in casa ta, si gandeste-te ce anume din comportamentul copiilor te deranjeaza. Gandeste-te si roaga-te asupra felului in care ai vrea sa se schimbe lucrurile. Apoi, stabileste niste obiective clare, hotaraste-te sa lucrezi asupra lor si asteapta-te sa reusesti.
Schimba-te tu mai intai. Recunoaste ca esti un model foarte important pentru copii. Ei iti urmeaza foarte des exemplul. Astfel, daca observi trasaturi de caracter, comportamente si atitudini care nu-ti plac, observa-te cu luare aminte si sinceritate si vezi daca nu exista acele trasaturi si la tine. Tipi cand esti furioasa? Iti tii promisiunile pe care le faci? Cat dureaza la tine"imediat"? Odata identificate problemele in propria viata, roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa renunti la obiceiurile rele si sa le inlocuiesti cu altele bune. Apoi, fii atenta la atitudinea pe care o ai fata de copiii tai si la modul in care comportamentul lor reflecta aceasta atitudine. Mediteaza la si roaga-te pentru a vedea ce schimbari trebuie sa faci in felul in care te raportezi la copii, pentru a putea ajunge sa te bucuri de o relatie de incredere si respect reciproc cu ei.
Asteapta-te la ce e bun. Copiii tai vor atinge sau chiar depasi nivelul asteptarilor pe care le ai fata de ei. Daca te astepti sa se poarte urat, asa se vor purta. Incepe sa comunici asteptari mai inalte copiilor tai. Arata-le ca tu crezi in faptul ca ei sunt capabili de atitudini si comportamente pozitice si ca astepti de la ei sa-si dezvlte un caracter puternic. Comunica-le clar ce astepti de la ei. Cand astepti ce e mai bun aceea vei primi.

Asteapta-te la ce e mai bun... (1)

Asteapta-te la ce e mai bun... (2)


Asteapta-te la ce e mai bun... (3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu