duminică, 4 mai 2008

Asteapta-te la ce e mai bun... (3)

Nu faceti treburi in locul copiilor vostri. Autoarea articolului ne indeamna sa nu implinim noi sarcinile de care sunt responsabili copiii nostri. Acele sarcini trebuie lasate nerealizate pana cand le vor duce ei la capat. Spre exemplu, daca baiatul sau fetita este responsabila cu a-si pune hainele murdare in cosul de rufe si nu le-a pus, nu va avea haine curate la scoala. Mama nu e responsabila sa caute hainele murdare prin casa, asa incat copilul le va purta pe cele murdare, pana isi va indeplini sarcina cum trebuie. (Pentru varste mai mari, copiii trebuie sa-si puna ei insisi lucrurile la spalat, cu atat mai mult cu cat suntem in epoca masinilor automate, iar "a spala haine" nu mai presupune o arta)
Orice activitate trebuie terminata inainte de a incepe alta. Daca nu au indeplinit sarcina la care erau solicitati, trebuie insistat pana o termina cum trebuie inainte de a trece la o activitate preferata. Spre exemplu, daca fata noastra nu si-a facut inca temele, nu va avea voie sa iasa la joaca sau sa invite o prietena.
Porniti cu finalitatea in minte. Trebuie sa ne gandim si sa ne rugam asupra a ce vrem sa devina copilul nostru peste cativa ani, cand va creste. Ce trasaturi de caracter sunt importante? De ce? Ce pasi putem face acum pentru a pune o baza spre cum vrem sa fie in viitor, spre calitatile pe care vrem sa le dobandeasca?

Asteapta-te la ce e mai bun... (1)

Asteapta-te la ce e mai bun... (2)


Asteapta-te la ce e mai bun... (3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...