luni, 19 mai 2008

Despre marsul pentru o familie normala

Am gasit pe mediafax cateva secvente de la marsul pentru o familie normala initiat de cateva organizatii civice.
"Aproximativ 200 de oameni au participat, luni, la marşul pentru normalitate de circa două ore, pe traseul Dealul Mitropoliei, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii şi înapoi pe Dealul Mitropoliei, care s-a încheiat fără incidente. Marşul pentru normalitate şi familie a fost organizat în prima zi a evenimentului GayFest din România.

Participanţii la marş au purtat costume tradiţionale româneşti, banderole tricolore, icoane, steaguri şi cruci. Aceştia au avut şi pancarte cu inscripţii de genul: „Pentru o familie normală spune NU sodomiei!”, „Copiii noştri de mâna cui?” sau "România nu e Sodoma".

La manifestare a participat şi un cor format din 12 preoţi care a cântat imnuri şi cântece bisericeşti.

Participanţii la marş au avut o oprire în faţa Bisericii Colţea, unde au asistat la ritualul unei rugăciuni ţinute de preoţii participanţi, dar şi lângă Biserica Kretzulescu pentru a oficia o rugăciune.

Unul dintre manifestanţi, părintele părintele paroh Constantin Stroilescu, de la parohia Berivoieşti, din oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa, a declarat pentru MEDIAFAX că este prezent la acest marş pentru susţinerea normalităţii în familie, pentru un viitor normal, aşa cum îl înţelege Biserica Creştin Ortodoxă, şi nu în ultimul rând pentru mântuirea celor care se declară homosexuali.

„Este o pledoarie pentru o familie normală, pentru o căsătorie normală între bărbat şi femeie, în sensul în care şi biserica creştină defineşte acest lucru. Biserica îi primeşte spre mântuire prin sfânta taină a spovedaniei. Important este să vină către Biserică”, a arătat părintele Stroilescu.

Potrivit Poliţiei Capitalei, manifestaţia a fost supravegheată de 110 poliţişti, din care 40 de la ordine publică, 20 de la Serviciul Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, zece de la Poliţia Metrou şi 40 de agenţi de circulaţie. Pe parcursul manifestării nu au fost înregistrate incidente."

Un comentariu:

  1. Relatare mai pe larg si imagini:
    http://ro.altermedia.info/familiesocietate/la-bucuresti-s-a-desfasurat-marsul-pentru-o-familie-normala_8530.html

    RăspundețiȘtergere

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...