joi, 28 ianuarie 2010

Directorul editorial al Ziarului Lumina,

Directorul editorial al Ziarului Lumina, Florin Zamfirescu a trecut la Domnul
Florin Zamfirescu (1962-2010)

 

 

 

 

Florin Zamfirescu a trecut la Domnul

Joi, 28 Ianuarie 2010
Florin Zamfirescu a fost unul dintre jurnaliştii care au pus bazele presei ieşene de după 1989. Şi-a început cariera în 1982, în vremea studenţiei, ca secretar general de redacţie, la revista “Opinia studenţească”, o publicaţie culturală extrem de vie pentru acea perioadă. Din 1991, timp de nouă ani a fost gazetar la “Monitorul de Iaşi”, primul ziar puternic al Iaşului de atunci, fiind unul dintre fondatorii acestuia. A editat apoi, pe rând, publicaţiile “Obiectiv”, “Foaia Ieşeanului”, “Lumea Ieşeanului”.
La începutul anului 2005, a făcut parte din grupul de laici care i-a propus Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, proiectul primului cotidian creştin din România, “Lumina”.
Din 7 februarie 2005, de la prima apariţie a acestui ziar, în calitate de director editorial a promovat şi încurajat un gen de presă inedit în peisajul media românesc, abordând subiectele sociale din perspectivă creştină.
Astăzi, după o scurtă suferinţă provocată de o boală gravă, Florin Zamfirescu a trecut la cele veşnice. Pe 14 aprilie ar fi împlinit 48 de ani.
A fost un ziarist de excepţie, un formator de şcoală de jurnalism, dar, înainte de toate, un om generos şi cald.
Slujba înmormântării va avea loc sâmbătă, 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi, în jurul orei 13:00, la Biserica “Sfântul Nicolae” - Copou din Iaşi, ctitorie a lui Nicole Iorga. Va fi înhumat la Cimitirul “Bunavestire”, iar parastasul se va desfăşura la Centrul “Providenţa” al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Dumnezeu să-l odihnească!
Trimiteți un comentariu