joi, 17 aprilie 2008

Psihologia sfintilor

Aveam mai demult unele discutii cu DH referitor la acest lucru: "Cum de acei copii orfani pe care ii cunoastem - ne-am gandit la toti pe care ii cunoastem in jurul nostru - reusesc sa aiba mai multe "reusite", sa fie mai sanatosi, fara probleme, decat altii care, avand amandoi parintii ce se ingrijesc de ei, cresc bolnaviciosi, cu probleme in societate, nu-si gasesc serviciu etc."
Se pare ca in textul acesta de la Sf. Teofan Zavoratul putem gasi un raspuns; acelasi, ca la raspunsul tanarului bogat din Evanghelia de astazi: "sa vindem toate si sa-I urmam Lui"

***
UNDE TREBUIE SĂ SE OPREASCĂ GRIJA PĂRINTEASCĂ FAŢĂ DE COPII
... "Vreţi să rânduiţi singur totul pentru copii, iar în grija lui Dumnezeu nu lăsaţi nimic. Trebuie să lăsaţi totul în seama lui Dumnezeu: fireşte, asta nu înseamnă să încetaţi a le purta de grijă copiilor, dar nu trebuie nici să daţi acestei griji prea multă însemnătate. Dacă Dumnezeu nu vă va binecuvânta copiii, cu ce-i veţi ajuta de unul singur? Oare Dumnezeu nu va ajunge să Se poarte cu nepăsare faţă de ei din pricina îngrijirii Dumneavoastră prisositoare? Şi atunci, cu grijile Dumneavoastră nu veţi înfăptui nimic temeinic, iar Dumnezeu nu va face nimic pentru ei din pricina Dumneavoastră, în loc de bine, va ieşi rău. Incredinţaţi-vă de aceasta şi puneţi măsură grijilor pentru copii.
Vă tulbură vrăjmaşul, nu vă daţi seama? In toată neputinţa sufletească trebuie să vă întoarceţi numaidecât cu rugăciune către Domnul, cerând tămăduire de la El. Apoi, aşteptaţi ajutor de Sus, iar. Domnul va ajuta şi va tămădui la vremea potrivită. Fără Domnul nici un lucru bun nu prinde rădăcini în inimă."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...