miercuri, 16 aprilie 2008

Incepand de azi

M-am hotarat sa citesc Biblia, incepand de azi; ma cramponez prea mult de faptul ca nu am timp sa pun mana pe o carte si mai ales, ca nu pun mana pe Biblie.
Am zis ca informatia e aceeasi, chiar daca e luata de pe net.
***
De la ce am pornit, cu aceasta hotarare:
De la urmatorul verset, gasit undeva, pe net: "Faceţi-vă oraşe de scăpare!" (Iosua, 20, 2)
Citind asta m-am intrebat: ce o fi vrand sa zica? Si m-am dus la trimitere Am ramas super impresionata. Deci, Dumnezeu le-a dat aceasta porunca, pentru a evita uciderea celor care au omorat pe cineva la furie, pentru ca legea talionului spunea "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte", ceea ce insemna ca daca cineva ii provoca un rau altcuiva, chiar daca si dintr-o greseala, ar fi fost pasibil de o pedeapsa identica. Este emotionant!
***
Citind capitolul, mi-a venit in minte o paralela: aceea cu duhovnicul si spovedania, din zilele noastre: Iisus Hristos, prin duhovnic, este "orasul nostru de scapare"
***
"...Cine va fugi în una din cetăţile acestea să stea la poarta cetăţii şi să spună pricina sa în auzul bătrânilor cetăţii şi ei îl vor primi în cetate şi-i vor da loc, ca să trăiască la ei. Şi când va alerga după el cel ce răzbună sângele, atunci ei nu trebuie să-l dea pe ucigaş în mâinile lui, pentru că el a ucis fără să vrea pe aproapele său, neavând pe dânsul ură cu o zi sau cu două mai înainte.
Să trăiască el în cetatea aceasta până ce se va înfăţişa înaintea obştii la judecată, până va muri arhiereul care va fi în acele zile. Apoi să se întoarcă ucigaşul şi să sa ducă în cetatea sa şi la casa sa, în cetatea de unde a fugit".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...