luni, 23 ianuarie 2012

"Mărunţişuri"

Între timp am găsit şi cartea în limba română
se numeşte "Paşi spre cer"

Un dialog dintr-o carte pe care n-am citit-o: "Stepping Heavenward" de Elizabeth Prentiss, dar se potriveşte cu o postare anterioară, deşi nu se referă tocmai la relaţia soţ-soţie, ci mai mult la "supunerea în Domnul".

Sper să fac rost de ea, s-o citesc şi mai ales s-o găsesc pentru fete, pentru că e vorba de jurnalul unei fete de 16 ani. Nu ştiu dacă e tradusă în româneşte.

“ - Tocmai am citit o carte încântătoare, plină de povestiri cu eroi, care m-au stârnit cu faptele lor atât de extraordinare şi m-a făcut să-mi doresc să fiu şi eu puternică şi curajoasă, iar dacă aş fi fost bărbat, mi-ar fi plăcut să dau şi eu dovadă de un asemenea spirit de sacrificiu şi de nobleţe.
- Cred că dacă vei învăţa să fii mulţumită cu tine însăţi acum, făcând cu încredere, pace şi perseverenţă toate treburile casnice nesemnificative pe care le ai de făcut zi după zi, pe fiecare ca pentru Domnul, încetul cu încetul vei primi puterea pentru o viaţă excepţională.
- Dar nu ştiu cum.
- Presupun că ai şi tu de împlinit câteva sarcini zilnice.
- Da; trebuie să am grijă de camera mea şi mama îmi mai cere să mai văd şi de camera de oaspeţi.
- Atunci, draga mea Katy, consideră că primul tău act de eroism ar fi să o mulţumeşti pe mama ta în aceste mărunţişuri, cum le consideri tu. Cu siguranţă, prima ta datorie, pe lângă cea de a-I plăcea Domnului, este să-i placi mamei în orice fel îţi stă în putinţă ca să-i îndulceşti şi să-i înfrumuseţezi viaţa. O viaţă plină de eroism şi sacrificiu de sine îşi pune fundaţia în lucrarea asta măruntă, care te învaţă primele lecţii şi primii paşi."

O săptămână cu Domnul vă doresc!

7 comentarii:

  1. Mi-ar place sa am si eu in biblioteca pe care o pregatesc fetelor mele aceasta carte! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Corina, am găsit că se poate comanda pe internet (de fapt, am şi comandat, aştept să văd despre ce e vorba)
    Mulţumesc pentru vizită, Liliana
    Doamne ajută, Irina! Spor în toate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Crustina eu defapt tot ce-mi cumpar din tara comand online.Altfel nu as putea sa mi le procur.
    Daca nu uiti sa ma anunti si pe mine despre ceeste vorba.
    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta cartea, Cr. Mi-as dori-o si eu cand faci rost de ea. Sper sa aiba ecou la fetele tale, la fetita din tine sigur a avut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina, a ajuns cartea, e în lectură ;)

    Mi, o citesc şi povestesc

    RăspundețiȘtergere

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...