marți, 6 mai 2008

Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (3)*

In fiecare zi avem oportunitati incredibile de a influenta generatiile urmatoare prin munca noastra ca mame. Putem profita din plin de aceste oportunitati creand un mediu sigur pentru familiile noastre. Iata cum:
***
Sa facem din casele noastre un laborator de cercetare.
  • Sa ii ajutam pe membrii familiei sa-si descopere talentele si sa-si dezvolte abilitatile si inclinatiile.
  • Sa ii invatam pe copii deprinderi elementare de supravietuire, in diferite zone ale vietii, cum ar fi: prepararea mancarii, mecanica, tehnologie, ingrijirea curtii, citit si scris, organizare si exercitii fizice.
  • Sa le dam posibilitatea de a castiga noi cunostinte in zonele de interes si oferim situatii in care sa puna in aplicare aceste noi achizitii. Atunci cand un copil este pasionat de ceva ce noua nu ni se pare interesant, sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute sa il intelegem si sa il sprijinim in ceea ce vrea sa faca.
Sa ne facem casa o scoala. Sa ii invatam pe copii lucruri de care au nevoie pentru a reusi sa se integreze cu succes in societate, incluzand in asta:
  • deprinderi de relationare (sa initieze conversatii, sa vorbeasca la telefon, bunele maniere la masa, primirea musafirilor);
  • ingrijirea propriei persoane (a avea grija de propria igiena, a-si organiza timpul, banii si camera, a-si organiza invatarea si studiul pentru scoala);
  • activitati casnice (indeplinirea sarcinilor zilnice pentru pastrarea ordinii si curateniei in casa);
  • disciplina spirituala (ca lecturi biblice, rugaciune, frecventarea bisericii) si sa dezvolte trasaturi de caracter dupa model biblic.


Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (3)

    *Articolul este o traducere a celui scris de Whitney Hopler, scriitor colaborator la Crosswalk.com, care poate fi gasit aici.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

    Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...