In fiecare zi avem oportunitati incredibile de a influenta generatiile urmatoare prin munca noastra ca mame. Putem profita din plin de aceste oportunitati cre=nd un mediu sigur pentru familiile noastre.
***
Casa noastra trebuie sa fie un loc de retragere. Sa-i m=ng=iem pe membrii familiei care au fost raniti in experiente negative sau crize. Sa-i iubim chiar si atunci c=nd se poarta inadecvat in situatii deosebite sau chiar obisnuite. Sa-i ascultam cu compasiune. Sa le ingaduim sa-si manifeste dezamagirea si m=nia. Sa-i incurajam si sa-i sprijinim, sa le oferim speranta depasirii cu bine a momentului. Sa ne rugam pentru ei si sa le spunem ca facem asta. Sa facem din casa noastra o biserica. Deoarece copiii nostri petrec mai mult timp acasa dec=t la biserica, cu siguranta ca viata lor spirituala va fi foarte influentata de de felul in care le impartasim credinta noastra. De aceea, trebuie sa facem din relatia noastra cu M=ntuitorul o prioritate si sa le aratam cum ne manifestam zilnic credinta si cum ne influenteaza Acesta viata noastra proprie. Trebuie sa-i incurajam sa citeasca des Biblia si sa se roage c=t mai des. De c=te ori int=lnim o situatie cu “invataminte”, care arata lucrarea lui Dumnezeu in viata de toate zilele, sa le atragem atentia copiilor asupra ei si sa discutam cu ei, pentru a avea un folos de pe urma ei. Sa ne traim credinta in fiecare aspect al vietii noastre, necompartiment=nd-o, pentru a le putea arata copiilor nostri ca a fi crestin inseamna mai mult dec=t mersul duminica la biserica: este un mod de viata. Sa aducem la noi in casa si copii din case instabile, incuraj=ndu-i sa se apropie de copiii nostri, acasa la noi, sa mergem impreuna la biserica la diferite slujbe si sa gazduim evenimente, cum ar fi nise “cluburi de studiu biblic”.
Sa facem din casa noastra o pepiniera. Sa ne incurajam copiii. Sa le aratam ca au un mare potential, ca Dumnezeu i-a facut unici, si prin ei va face ceva. Sa sarbatorim evenimente obisnuite impreuna, sa participam la serbarile lor si la diferitele concursuri sau evenimente pe care le pregatesc la scoala. Sa le sarbatorim, de asemenea, trecerea la alte etape ale vietii, cum ar fi caderea primului dinte, pubertatea, mutarea la alta scoala, prima angajare ori obtinerea permisului de conducere. Sa aniversam zilele de nastere, implinirile si incununarile marilor eforturi. Sa apreciem unicitatea fiecarui membru al familiei, sa vedem care sunt punctele tari si punctele slabe ale fiecaruia si sa vedem cum ne putem completa unii pe altii. Sa incurajam membrii familiei sa-si urmeze visele si sa-i sprijinim in intreprinderile pe care le fac pe acest drum.
Creeaza mediul de care familia ta are nevoie (2)
*Articolul este o traducere a celui scris de Whitney Hopler, scriitor colaborator la Crosswalk.com, care poate fi gasit aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu