joi, 23 octombrie 2014

Gând de seară


”Domnul nu vrea moartea păcătosului (Iz 18, 32),

iar celui ce se pocăieşte îi dă în dar harul Duhului Sfânt.

El dă sufletului pacea şi libertatea de a fi cu mintea şi inima în Dumnezeu.

Când Duhul Sfânt ne iartă păcatele, atunci sufletul primeşte libertatea de a se ruga lui Dumnezeu cu mintea curată;

atunci el vede liber pe Dumnezeu şi rămâne întru El în odihnă şi bucurie.
Aceasta e adevărata libertate.

Dar fără Dumnezeu nu poate fi libertate, pentru că vrăjmaşii tulbură sufletul prin gândurile cele rele.” (Sf. Siluan Athonitul)

vineri, 3 octombrie 2014

Dovlecei la cuptor

Nu-mi doresc să transform blogul într-unul culinar, dar iată că în ultima vreme se potrivesc doar postări în domeniu.

Pentru azi, o mâncare dietetică de post folosind același ingrediente de bază: roșii, dovlecei și tărâțe de ovăz.


Dovlecei la cuptor

Ingrediente

- 1 dovlecel mărișor
- 10 roșii potrivite
- 2 cepe mari
- 4 linguri tărâțe de ovăz
- sare, piper, busuioc,  ulei de măsline, pătrunjel verde tocat

Preparare

Dovleceii se spală, taie felii și se presară cu sare, lăsându- se la scurs și clătindu-se înainte de folosire.
Roșiile se curăță de pieliță, la fel se taie felii și se lasă deoparte.
Ceapa se taie fideluţă.

În forma de copt se pune puțin ulei de măsline, apoi un rând de ceapă...


un rând de roșii...


un rând de de dovlecei...


se presară tărâțe...

și din nou tot așa straturi, terminând cu roșii. Sare, piper, busuioc, din nou un pic de ulei și pătrunjel verde deasupra.




Se pune apă cam un pahar (nu prea mult, că sunt zemoase toate), se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră jumătate, la 190°. Ultimele 10 min se ia capacul, pentru a se rumeni frumos.
Sunt delicioși!!!


Eu sunt fan al cuptorului pentru că, în afară de pregătirea prealabilă, practic mâncarea se face singură, timp în care eu pot să mă ocup și de alte lucruri

marți, 30 septembrie 2014

Ceva dulce

O nouă rețetă
Îmi place foarte mult budinca de paste cu brânză la cuptor.
Mi-am dorit să pregătesc una care să fie mai dietetică și de aceea am folosit din nou... tărâțe de ovăz.

Budincă de ovăz cu brânză

Ingrediente:


3 ouă
8 lg tărâțe ovăz
250 g brânză degresată vaci (sau proaspătă, pentru cine )
100 ml lapte degresat
1 iaurt 0.1
un praf sare
4 lg fructoză
esență vanilie
coajă rasă de lămâie

Preparare

Spre deosebire de macaroane, care trebuie fierte înainte de a fi date la cuptor, ingredientele de mai sus se amestecă toate odată, se pun în formă și se dau la cuptorul preîncălzit (180 grade) timp de 30-40 min sau până budinca devine aurie.
Este delicioasă!





"Comuniunea mesei este legatura a dragostei..."

 Iar cand se ispraveau zilele ospatului lor trimitea Iov si ii curata pe ei. (Iov 1.4) Aceasta e cea mai mare dovada de iubire. De aceea si ...