duminică, 9 noiembrie 2014

Hristos este pacea noastră

Apostolul zilei:

”Fraţilor, Hristos este pacea noastră,
El care a făcut din cele două - una,
surpând peretele din mijloc al despărţiturii,
desfiinţând vrăjmăşia în trupul Său,
legea poruncilor şi învăţăturile ei,
ca, întru Sine,
pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou
şi să întemeieze pacea,
şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi,
uniţi într-un trup, prin cruce,
omorând prin ea vrăjmăşia.
Şi, venind, a binevestit pace,
vouă celor de departe,
şi pace celor de aproape;
prin El avem şi unii şi alţii apropierea către Tatăl,
într-un Duh.
Deci, dar, nu mai sunteţi străini şi locuitori vremelnici,
ci sunteţi împreună-cetăţeni cu sfinţii 
şi casnici ai lui Dumnezeu,
zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a proorocilor,
piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos.
Întru El orice zidire bine alcătuită creşte
ca să ajungă un locaş sfânt în Domnul,
în Care voi împreună sunteţi zidiţi,
spre a fi locaş al lui Dumnezeu în Duh.”
(Efeseni 2, 14-22 )

joi, 23 octombrie 2014

Gând de seară


”Domnul nu vrea moartea păcătosului (Iz 18, 32),

iar celui ce se pocăieşte îi dă în dar harul Duhului Sfânt.

El dă sufletului pacea şi libertatea de a fi cu mintea şi inima în Dumnezeu.

Când Duhul Sfânt ne iartă păcatele, atunci sufletul primeşte libertatea de a se ruga lui Dumnezeu cu mintea curată;

atunci el vede liber pe Dumnezeu şi rămâne întru El în odihnă şi bucurie.
Aceasta e adevărata libertate.

Dar fără Dumnezeu nu poate fi libertate, pentru că vrăjmaşii tulbură sufletul prin gândurile cele rele.” (Sf. Siluan Athonitul)

vineri, 3 octombrie 2014

Dovlecei la cuptor

Nu-mi doresc să transform blogul într-unul culinar, dar iată că în ultima vreme se potrivesc doar postări în domeniu.

Pentru azi, o mâncare dietetică de post folosind același ingrediente de bază: roșii, dovlecei și tărâțe de ovăz.


Dovlecei la cuptor

Ingrediente

- 1 dovlecel mărișor
- 10 roșii potrivite
- 2 cepe mari
- 4 linguri tărâțe de ovăz
- sare, piper, busuioc,  ulei de măsline, pătrunjel verde tocat

Preparare

Dovleceii se spală, taie felii și se presară cu sare, lăsându- se la scurs și clătindu-se înainte de folosire.
Roșiile se curăță de pieliță, la fel se taie felii și se lasă deoparte.
Ceapa se taie fideluţă.

În forma de copt se pune puțin ulei de măsline, apoi un rând de ceapă...


un rând de roșii...


un rând de de dovlecei...


se presară tărâțe...

și din nou tot așa straturi, terminând cu roșii. Sare, piper, busuioc, din nou un pic de ulei și pătrunjel verde deasupra.




Se pune apă cam un pahar (nu prea mult, că sunt zemoase toate), se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră jumătate, la 190°. Ultimele 10 min se ia capacul, pentru a se rumeni frumos.
Sunt delicioși!!!


Eu sunt fan al cuptorului pentru că, în afară de pregătirea prealabilă, practic mâncarea se face singură, timp în care eu pot să mă ocup și de alte lucruri

"Comuniunea mesei este legatura a dragostei..."

 Iar cand se ispraveau zilele ospatului lor trimitea Iov si ii curata pe ei. (Iov 1.4) Aceasta e cea mai mare dovada de iubire. De aceea si ...