luni, 15 iunie 2009

Cum să-ţi protejezi copiii

Este greu să te vadă copilul făcând "pozne", ca adult. Pentru situaţiile în care am greşit, le-am spus că greşim cu toţii, şi adulţii, şi copiii, dar că trebuie să încercăm să ne îndreptăm.
Dar atât de clar ca în acest fragment al Maicii Siluana nu aveam formulat în minte această idee.
"In acelasi timp copilul trebuie sa afle, fara sa vada la televizor neaparat, ca nu toti oamenii sunt buni. Ii spuneti: Ai vazut ca nici eu nu sunt buna tot timpul, ai vazut ca sunt trista. Nici tati nu e cel mai bun, ai vazut cum se supara. Deci noi oamenii suntem si rai si buni, la unii rautatea e mai mare, la unii mai mica. Toti oamenii ne-am nascut ca sa transformam rautatea in bunatate. Uite ce rau esti acum! Hai sa ne rugam sa te faca Dumnezeu bun. Ai vazut, mami, ce rea eram adineauri? Roaga-te pentru mine sa ma fac buna. Asta este lucrarea noastra, sa transformam si avem datoria sa ne aparam de rau. Ai vazut ca sunt niste baieti care sunt rai si care pot sa te bata. Deci ce faci? Trebuie sa treci pe partea cealalta, sa te feresti. Copilul trebuie sa stie ca in lume sunt lucruri rele si ca trebuie sa se apere. Si cei care il apara sunt parintii. Si cei care trebuie sa il apere sunt legea, politia si noi trebuie sa pretindem asta. "

Un comentariu:

  1. Sfaturi excepţionale pentru părinţi! Copiii trebuie să ne vadă cum ne pocăim de relele făcute...trebuie să fim naturali în relaţia cu ei, că ei ne văd aşa de bine şi ne ,,taxează" când suntem demagogi...

    RăspundețiȘtergere