vineri, 18 septembrie 2009

Din secretele unei căsnicii fericite


Am descoperit recent o carte foarte interesantă, referitoare la arta de a avea o căsnicie frumoasă. Se numeşte „Cum să-ţi îngrijeşti soţul”, de dr. Laura Schlessinger şi poate fi procurată de aici. Abia am început s-o citesc, dar deja mi-a atras atenţia cu câteva lucruri. Îmi place foarte mult că valorizează rolul femeii în familie (care în ultima vreme este „uşor” subminat de mesajele feministe transmise pe toate canalele).

Mi-a atras atenţia un mesaj al unei soţii care a sesizat rolul recunoştinţei în viaţa de cuplu şi cum se poate exersa aceasta practic:

  • "Îi mulţumesc zilnic lui Dumnezeu pentru că am un bărbat minunat, subliniind în mod special calităţile pentru care sunt recunoscătoare;
  • Caut zilnic modalităţi de a-i mulţumi soţului meu (încercând să înţeleg ce îl mulţumeşte, să-i anticipez nevoile);
  • Evit cărţile, emisiunile, revistele care descriu cum ar trebui să fie o căsnicie, o familie sau un soţ şi fac un efort conştient să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am, în loc să-i schimb pe cei din jur;
  • Îmi asum responsabilitatea pentru propria mea stare emoţională; încerc să fiu odihnită, să nu exagerez şi apoi să mă plâng, să păstrez contactul cu prietenii care au o influenţă pozitivă asupra mea;
  • Mă concentrez asupra faptului că trebuie să întreţin un cămin şi îmi aduc aminte că asta e cea mai importantă responsabilitate a mea, reprezentând o valoare eternă; cu cât fac mai mult acest lucru, cu atât sunt mai fericită şi mai mulţumită."

13 comentarii:

  1. Intelepte principii. Multumesc pentru ca le-ai impartasit cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. cartea este super

    in format electronic poate fi gasita aici

    http://tainacasatoriei.wordpress.com/2009/03/17/carte-cum-sa-ti-ingrijesti-sotul/

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie mi-a placut f mult cartea. De fapt am citit toate cartile autoarei aparute in lb. rom.,e pe sufletul meu :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajută, Irina. E prima carte pe care o citesc de autoarea aceasta dar am văzut că e foarte activă...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am citit prima oara „Greselile parintilor ii pot distruge pe copii” si mi s-a parut excelenta, total contra curentului actual in educatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai făcut curioasă, Irina.
    O caut după ce o termin pe asta.
    Sau poate o găseşte Simona pe undeva să ne-o dea în format electronic :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos! Eu inca nu sunt casatorita, dar visez la o casatorie cu iubire si pace si sunt dezamagita de tipurile de relatii pe care le vad in jur. Asa ca ma bucur de sfaturile si recomandarile de carte gasite pe blogul tau! E o resursa utila! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. aproapealb: Să-ţi ajute Dumnezeu! Bucurie!
    Sunt superbe fotografiile de pe blogul tău!

    RăspundețiȘtergere
  9. buna seara. o intrebare am si eu: de ce sa ingrijiti un barbat care are toate resursele pentru a se ingriji singur cand faceti o fapta mai buna adoptand un copil lipsit de orice resursa? daca va place sa spalati,sa gatiti, sa calcati, sa purtati de grija mergeti si infiati, faceti vountariat la casa de copii. sunt sigura ca capul femeii poate supravietuii si singur, n-o sa-si bage mancarea-n fund in loc de gura. eu vreau un barbat alaturi ci nu un copil pe care sa-l cresc,dar acum fiecare cu parerea lui. eu nu sunt genul de femeia care sa se laude cu,camasa calcata la dunga a barbatului, prefer sa ma laud cu atestatul de competente lingvistice sau permisul auto. o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne ajută, Aly
    Nu ştiu dacă eşti căsătorită; dacă eşti, probabil că ne poţi împărtăşi din experienţa ta, dacă este fericită.
    Dacă nu eşti căsătorită, în această postare găsim unele idei care pot fi de ajutor, când vrei să începi o căsnicie. Articolul nu vrea să promoveze neajutorarea bărbatului, ci responsabilitatea femeii şi prezintă un model al unei femei care a reuşit.
    În zilele noastre sunt foarte multe femei care posedă permis auto şi diplome de studii superioare. Dar foarte puţine care pot spune că au o căsnicie fericită.
    O căsnicie presupune mult mai mult decât aceste câteva idei. Dar pot fi şi acestea nişte sugestii, atunci când vrei să fii fericită pe această cale.
    Mă gândesc că ai avut o experienţă nefericită, de eşti atât de pornită. Domnul să te lumineze să-ţi găseşti fericirea acolo unde eşti, căsătorită sau nu, cu studii sau nu.

    RăspundețiȘtergere

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...