marți, 1 iulie 2008

Revistele fetelor

Photobucket
Daca doriti sa lucrati cu copiii alaturi de noi, la aceleasi proiecte sau altele, adaugati acest cod in blogul dvs.

<a href="http://femeiacrestina.blogspot.com/search/label/de-ale%20fetelor"><img src="http://i303.photobucket.com/albums/nn155/Femeia_Crestina/ziuacopiilornou.jpg"/></a>Azi e "Martea copiilor"; fetele vor sa le ajut la ceva de cusut: lectie de lucru manual.
Pana atunci, o activitate liber-aleasa si realizata independent, saptamana trecuta: reviste.
Impreuna cu o prietena, s-au cuplat cate doua si au facut doua reviste: una de stiinta (despre testoase) si una "mondena" - despre pisicuta nustiucum.
Exemplu veritabil la "ce naste din pisica, soareci mananca".
Le-am promis ca le pun pe net.


Pentru cea de stiinta, au studiat bibliografie serioasa: toate enciclopediile pe care le-au gasit prin casa. Au structurat-o destul de "stiintific". Descrierea animalului, mod de viata, inamici, rase, cum trebuie ingrijite testoasele de casa (noi chiar avem testoasa); toate acestea, presarate cu desene proprii pentru colorat si un test "de evaluare". As putea spune ca s-au priceput sa faca un instrument de lucru. Totodata, un proiect de stiinte.
Copiii au cercetat ce-i intereseaza si au dovedit ca si-au insusit foarte bine informatiile.
Revista mondena, fiind realizata de grupa de varsta mai mica, are tot felul de joculete: labirinturi, uneste punctele, poveste pe benzi desenate, sfaturi utile si o reteta accesibila varstei.
Au realizat totul "de mana" si pot spune ca sunt foarte mandra de ele, pentru aceste initiative, si, bineinteles, pentru structurarea materialului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu