duminică, 18 mai 2008

Duminica vindecarii slabanogului la scaldatoarea Vitezda



Slabanogul Vitezda
Am scris aici despre vindecarea slabanogului. De asemenea, o predica a parintelui Vasile Gordon poate fi citita aici.

Ceea ce doresc sã subliniez din conţinutul evangheliei de astãzi este neîncrederea de care a dat dovadã slãbãnogul atunci când cineva i-a oferit posibilitatea vindecãrii. Mântuitorul l-a întrebat: Vrei sã te însãnãtosesti? Dar el, în loc sã spunã un DA hotãrât care sã izvorascã din suferinţa cruntã de treizeci si opt de ani, a gasit tot felul de piedici: ba cã doctorii nu-l pot ajuta, ba cã nu are om care sã-l îl ducã în apã când se pogora îngerul Domnului.
De multe ori boala produce o transformare a omului si aduce cu sine o stare de suferinţã continuã si o deznãdejde accentuatã. Daca ne uitam în jurul nostru, vedem si astazi: medicamentele sunt exagerat de scumpe în raport cu veniturile, spitalele nu oferã întotdeauna condiţiile cele mai bune de îngrijire si tratament, costul serviciilor sau al procedurilor medicale complicate depãseste, de asemenea, bugetul nostru. Toate aceste condiţii duc la accentuarea intristarii, deja foarte mare, produsã de boalã si în cele din urmã duc la deznãdejde.
Salvarea poate veni numai prin credinţã si prin încrederea cã Dumnezeu va rândui fiecãruia cele de folos pentru mântuirea sufletului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...