luni, 19 mai 2008

Apel umanitar pentru China

Distanta dintre China si Romania este de 7075 kilometri. La ei e deja marti. Inca o zi de la devastatorul cutremur din 12 mai. Si totusi, suntem datori cu ajutorarea lor, caci in fata lui Dumnezeu ei sunt tot aproapele nostru, chiar daca la 7000 km distanta. Daca din propriile motive nu putem ajuta pe cineva din China, e momentul sa ne gandim la cineva de langa noi care poate are nevoie; sa dam astfel slava lui Dumnezeu ca ne pazeste de astfel de tragedii, nu pentru virtutile noastre, ci din nesfarsita mila.
***
Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă în beneficiul victimelor cutremurului devastator din China, în prezenţa Ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, Liu Zengwen.
In data de 12 mai a.c., cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in sud-vestul Chinei:

- peste 28.881 de persoane decedate
- mai mult de 198 346 de persoane ranite
- 4,8 milioane de persoane au fost deplasate intern
- 15,61 milioane de case au fost avariate
- 3,13 milioane de case au fost distruse

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat un Apel International de Urgenta.

Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni este de 12.431.215 euro.

Un comentariu:

  1. Atentie! Apelul la numarul din imagine se inregistreaza doar folosind Romtelecom. Am incercat pe Vodafone dar nu merge.

    RăspundețiȘtergere

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...