marți, 20 mai 2008

5 moduri simple de a te organiza


Am luat ultimul numar din revista Avantaje. Avea o geanta simpatica, vesela, de vara si nu am putut rezista tentatiei de a o lua si a savura si niste articole pentru femei.
Dincolo de toate articolele publicitare, am gasit unul referitor la organizarea timpului (inca mai sunt in faza de "coacere" a unei metode aplicabile in cazul meu).
planner, agenda
Iata 5 moduri simple de a ne organiza:
  1. Lista perfecta: Mai intai, sa aclatuim o lista in care notam prioritatile de la A la D. Cele din grupa A sunt urgente (de exemplu plata unei facturi), iar cele din D suporta amanare, dar contribuie la starea de bine (scris pe blog ). Ideea: Trebuie rezolvate cele din grupa A primele (daca se poate chiar dimineata).
  2. Orarul perfect: Dupa ce am terminat lista, sa adaugam un orar, alocand fiecarei sarcini o perioada realista de timp; daca observam ca o activitate din grupa C sau D ne ocupa prea mult timp, trebuie sa trecem totusi la una mai importanta. Vom reveni asupra activitatii neterminate cand vom avea mai mult timp la dispozitie.
  3. Timpul perfect: Visatul cu ochii deschisi este placut, dar deloc folositor. La fel si telefoanele interminabile sau activitatile militante. Trebuie sa incepem a face lumea mai buna lucrand la noi insine si la familia noastra. Nu trebuie sa pierdem timpul cu cele prea generale, mai ales cand avem si multe altele de facut. Trebuie amanate visarea si discutiile pentru o lume mai buna pentru atunci cand avem ora in plus.
  4. Ajutorul perfect: Oare cat de des raspundem: "da, sigur!" la rugamintile altora? Cat de mult din timpul nostru il pierdem rezolvand problemele lor, ? Unul dintre copii si-a ratacit tricoul preferat? Poate sa si-l caute singur. Ii va prinde bine mai tarziu.
  5. Casa perfecta: Copiii mai mari isi pot pregati singuri micul dejun, cei mici pot pune jucariile la loc, sotul... ei bine, aici nu sunt de acord: sotul meu nu trebuie sa faca nimic (decat sa-si puna hainele la loc si sa-si faca ordine in hartii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...