sâmbătă, 29 martie 2008

fancy saturday...

countrymanordesigns.com

Am intrat azi, dand cautare de ceva gen Wordless Wednesday pentru sambata si am gasit aici ceva ce m-a lasat fara cuvinte: noua limba romana. Nu stiu daca e de bine sau de rau, nici macar nu stiu daca poate fi etichetat moraliceste vorbind; mi-am dat seama ca si eu am aceasta tendinta, de a folosi expresii in limba engleza, le simt cumva ca exprima mai bine ce vreau sa spun.
Am ramas fara cuvinte, cu gura cascata. Ce mai, am ramas wordless.

Il pun si aici, ca nu-mi vine sa cred cat de natural suna:

"azi am stat vreo doua ore si am lucrat la galleron, intr-un salon in care ziua este incredibil (in a good way) de soare, am baut ceai si am avut un sentiment placut de belonging pentru ca la masa de langa era un tip misto (too old for me, dar misto) care avea si el un mac si care din cand in cand zambea prietenos spre mine. si apoi am fost cu ioana si am mancat quiche la french bakery, unde ni l-au servit frumos pe o farfurie next to some fancy salad care era surprise inclusa in pret. imi plac tare mult locurile astea doua, au un touch de urban, fancy si cosmopolit care ma face sa ma simt ca in sex and the city, si a lot more fabulous about my life.

si am gasit cea mai draguta haina de primavara, pe care o sa mi-o iau even if i have to fast for a month! which i hope won't be necessary, pentru ca o sa work hard in seara asta si maine, ca sa am un motiv si o unealta ascunsa de intimidare dar mai degraba de sensibilizare combinata cu luare prin surprindere atunci cand o sa cer un bonus. (ask my dad, that is. traduc niste lucruri pentru el, in caz ca va intrebati ce faceam de fapt la galleron :) )
de hainuta nu va zic nimic.. decat ca e galbena. o sa-i fac o poza cand o aduc acasa si o sa v-o arat. vaai, abia astept!


...yes, I am like a child, I know"

2 comentarii:

  1. cred ca cel putin la fel de "wordless" ca si tine am fost si eu cand am citit ce-ai scris. :)

    daca citesti posturi mai recente, o sa vezi ca am mai comentat si eu cat si prieteni de-ai mei despre romgleza mea care este deja putin exagerata. mai nou, incerc sa pastrez posturile intr-o singura limba, fie ea romana sau engleza. cel mult imi permit sa am titlul intr-o limba si textul in cealalta.


    verbal/vocal insa e mai greu sa controlezi si elimini expresiile in engleza, mai ales cand vorbesti cu oameni care le folosesc si ei.

    foarte puternic ai denumit-o, 'noua limba romana'. sper sa nu fie asa, eu tin foarte mult la corectitudine gramaticala, la topica, imi place limba romana si n-as vrea sa contribui la "innoirea" ei cu toate expresiile englezite pe care le folosesc.

    concluzie: am demonstrat ca ma pot exprima la fel de bine si natural si exclusiv in limba romana :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajută, Laura. :)
    Mă bucur să te cunosc. Nu am mai intrat de multă vreme în arhiva blogului, dar uite că şi azi găsesc delicioasă postarea aceea :)

    RăspundețiȘtergere

Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu

Cum să ne privim aproapele. Despre dragostea cea curată, în Dumnezeu. Ce uşurime, ce stare de bine, ce fericită curăţie este atunci când omu...