miercuri, 27 februarie 2008

Ganduri despre cine sunt eu

Mi-am pus si eu de multe ori problema asta: ce importanta are ordinea? Nu este o moda? (dincolo de sanatatea casei si a familiei) Ce importanta are sa fii aranjata? Daca te uiti din punctul tau de vedere, poate nu are importanta. Fiecare cu ale lui. Dar daca privesti dintr-o perspectiva un pic mai duhovniceasca, te vezi, "utilitarist", o rotita in planul mantuirii.
Dumnezeu ne vrea curate si cu fata frumoasa? El spune " Tu `ns\, când poste[ti, unge capul t\u [i fa]a ta o spal\" (Mt. 6, 17) Stiu care era contextul in care a zis asta, probabil ca si toti stim. Dar eu vad in asta si o apreciere a discretiei, a ceea ce inseamna: nu conteaza ce e in sufletul meu, e trecator, ca si mine.
Eu am vazut ca "e nevoie" de respectarea acestor lucruri elementare nu ca sa il "conving" pe x sau pe y, ci ca sa ma fac un "instrument" al Dumnezeirii. Pentru ca pe Dumnezeu il vezi in frumusete, curatie si curatenie, ordine.
In deranj, chiar daca acesta e motivat de "independenta", nonconformism sau de orice altceva, se vede doar "dezordinea" din capul si sufletul cuiva. Nu am vazut acestea demult. De aia, o viata am tot fost "rebela".
Bine, ma gandesc acum, poate exista reversul : formalismul, masca frumusetii.
O fi asa in lume. Ma gandesc acum doar la mine. :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu